Πρόωρη εκσπερμάτιση και αντιμετώπιση

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι η πιο κοινή διαταραχή που εμφανίζεται σε άνδρες μέχρι την ηλικία των 60.

Παγκοσμίως 1 στους 5 άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, παρουσιάζουν τη διαταραχή. Πρόωρη εκσπερμάτιση θεωρείται η ολοκλήρωση στη σεξουαλική πράξη σε χρόνο από 1 λεπτό έως 3 λεπτά. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, ο πάσχων ολοκληρώνει ακόμα και πριν τη διείσδυση στον κόλπο της συντρόφου.

Για πολλά χρόνια, επικρατούσε η άποψη ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση είχε να κάνει μόνο με ψυχολογικές αιτίες.

Τελευταία, κλινικές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η διαταραχή οφείλεται ως ένα βαθμό στην μη σωστή λειτουργία των νευροδιαβιβαστών και συγκεκριμένα στην ελλιπή παραγωγή σεροτονίνης (SSRI). Κατά συνέπεια, μιλάμε για ένα νευρολοβιολογικό πρόβλημα, που σε συνδυασμό με την “κακή” ψυχολογία, οδηγεί στην διαταραχή της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση χωρίζεται στις εξής δύο κατηγορίες:

Πρωτογενής, που είναι η λεγόμενη χρόνια διαταραχή. Σε αυτή την περίπτωση ο πάσχων, από την αρχή της σεξουαλικής του ζωής αντιμετωπίζει σταθερά τη διαταραχή.

Δευτερογενής, που αναφέρεται στη σταδιακή εμφάνιση της πρόωρης εκσπερμάτισης ή ακόμη και της αιφνίδιας εμφάνισης αυτής. Στην συγκεκριμένη κατηγορία, η ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία, καθώς ο πάσχων βιώνει το στρες της επανάληψης, σε κάτι που δεν του είναι οικείο σαν βίωμα ετών.

Επιπτώσεις της πρόωρης εκσπερμάτισης

Οι επιπτώσεις είναι αρκετά σοβαρές, άμεσες ή έμμεσες. Ο πάσχων δεν μπορεί να απολαύσει τη σεξουαλική πράξη καθώς δεν μπορεί να την παρατείνει χρονικά. Αισθάνεται ανεπαρκείς στο να ικανοποιήσει μια σύντροφο, κάτι που δημιουργεί προβλήματα αυτοεκτίμησης. Η σύντροφος με τη σειρά της μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον της για το σεξ και είναι προφανές ότι η σχέση κλονίζεται. Ακολουθεί απομάκρυνση και εάν το ζευγάρι δεν συζητήσει ανοιχτά για το πρόβλημα και ο άνδρας δεν παραδεχτεί τη δυσλειτουργία του, τότε μοιραία, φτάνουμε ακόμα και στον χωρισμό.

Περιττό να αναφέρουμε το εύρος της αίσθησης της αποτυχίας για τον άνδρα, με συνέπειες αναμενόμενες αλλά και κάποιες απρόβλεπτες σε άλλους τομείς εκτός των σχέσεων.

Επιλογές θεραπείας

Αρχικά ο άνδρας που παρουσιάζει τη διαταραχή, θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν ανδρολόγο – ουρολόγο, για να αποκλειστούν οργανικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα χρόνια προστατίτιδα ή και διαταραχές στη στύση. Συχνά, η στυτική δυσλειτουργία συνυπάρχει με την πρόωρη εκσπερμάτιση, δημιουργώντας σύγχυση αλλά και απόγνωση στον ασθενή.

Κατόπιν, κάποιες συνεδρίες ψυχοσεξουαλικής θεραπείας θα μπορούσαν να υποστηρίξουν επιτυχώς άνδρες που δέχονται ψυχολογικές πιέσεις απόδοσης. Τα αποτελέσματα των συνεδριών μπορούν να επιφέρουν ευεργετικές συνέπειες καθώς ο ασθενής οδηγείται σε επίγνωση και λύσεις που εφαρμόζουν στην ευρύτερη ψυχολογική του κατάσταση και αίσθηση αυτοεκτίμησης. Αξίζει να αναφερθεί πως η πλειοψηφία των ανδρών με διαταραχή πρόωρης εκσπερμάτισης, βελτιώνουν τους χρόνους τους όταν αισθάνονται ασφαλείς και έχουν “ανεβασμένη” αυτοπεποίθηση.

Το Granus Men’sUP ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Το Granus θα σας γεμίσει ενέργεια και σιγουριά! Ένας θετικά “φορτισμένος” άνδρας, πατάει γερά στα πόδια του και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Είναι στιγμές που λειτουργούμε στο 100% των δυνατοτήτων μας. Το Granus θα μας στηρίξει έτσι ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον πραγματικό εαυτό μας, όποτε ακριβώς το θελήσουμε!

Νιώστε την ενέργεια και την ευεξία που προσφέρει το Granus Men’s UP και αγαπήστε τον εαυτό σας από την αρχή!

Η αυτοπεποίθηση είναι δικαίωμα που το έχουν όλοι οι άνδρες, ανεξαρτήτου ηλικίας, εμφάνισης και φυσικής κατάστασης.

Μη χάνετε άλλο χρόνο! Αποκτήστε τώρα το Granus και νιώστε τη δύναμη!

Μην αφήνετε λοιπόν το χρόνο να λειτουργεί εις βάρος σας. Δοκιμάστε το Granus Men’sUP και ανακαλύψτε τον τρόπο που…  Η Φύση… Δίνει τη Λύση!

ctabutton

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *